Ha már annyira a csoki-ajándékozás alkalma a Valentinozás, gondoltam megemlítek egy-két érdekes infót róla.
A csokoládé a nahuatl indián nevéhez, a xocolatlhoz kapcsolható.
Az azték forrócsoki-szerű ital alapanyagai a kakaó, víz, fahéj, ánizs és kukoricaliszt volt. A 16. században Spanyolország volt a kakaóbehozatal monopóliuma. Hogy ne legyen olyan keserű, cukorral és vaníliával ízesítették.
Mivel eredetileg nagyon keserű volt, jelentése keserű víz.
Angliában az első csokit is kínáló vendéglő a Chocolate house volt, amit 1657-ben nyitottak.
Hatásai:
1. Afrodiziákumnak is mondják:
(bár a kép önmagában is az lehet)
2. Pozitív hatása van a vérkeringésre
3. Stimulálja az agyat
4. Torkot helyrehozza(énekesi tapasztalatomból alá tudom támasztani)
5. Meg ugye endorfin-forrás, és a beteg barátnőknek minden formában lehet belőle kapni.
Csokree...